Upute za polaganje SPC

Osnovna pravila za polaganje

KORISNE INFORMACIJE

Vinil / SPC je izdržljiv, zdrav za život i iznimno jednostavan za čišćenje - idealan za upotrebu u raznim područjima doma. Veliki izbor uzoraka, formata i površinskih struktura omogućuje vam stvaranje vlastitog potpuno jedinstvenog dizajna interijera: Sa suvremenim izgledom i autentičnim osjećajem za domaća i ugodna atmosfera.

USLUŽNI RAZRED

Njegova svojstva, zahtjevi i metode ispitivanja definirani su europskim standardima za vinil/SPC podove. Oni su prikazani jednostavno i transparentno pomoću klasa usluga. Ovisno o dobivenim rezultatima – u skladu sa zahtjevima i intenzitetom opterećenja/uporabe – podovi se raspoređuju u klase za privatnu uporabu (oko 20), komercijalnu/javnu uporabu (oko 30) ili industrijsku uporabu (oko 40).

 

 

Opći zahtjevi za osnovne slojeve

Kao opće pravilo i kao dio njihovog zahtjeva za provođenjem inspekcije i dužne pažnje, izvođač radova na podovima ili privatnik koji postavlja vlastite podove mora biti razumno uvjeren da je baza spremna za postavljanje prije postavljanja poda. Sljedeće točke posebno se moraju uzeti u obzir prilikom procjene jesu li ti podovi spremni za postavljanje. Nepoštivanje ovih zahtjeva poništit će sve zahtjeve na temelju jamstva ili jamstva.

PROVJERA RAZINE VLAŽNOSTI U OSNOVNOM SLOJU:

Test se provodi pomoću CM uređaja. Sljedeće granične vrijednosti ne smiju se prekoračiti:
 • Za cementne estrihe ≤ 2 CM % – grijane estrihe ≤ 1,8 CM %
 • Za estrihe s kalcijevim sulfatom/tečeće estrihe s kalcijevim sulfatom ≤ 0,5 CM % – grijane estrihe ≤ 0,3 CM %
Ove vrijednosti vrijede za estrihe koji nemaju nikakve primjese. Kod primjene dodataka ili brzosušećih estriha moraju se poštivati ​​mjere i ograničenja koje je odredio odgovarajući proizvođač. Ispitni uzorak se mora uzeti iz donje trećine estriha. Debljina estriha također se mora izmjeriti i zabilježiti.

PROVJERA JE LI OSNOVNI SLOJ RAVAN:

Prilikom provjere da li je osnovni sloj ravnomjeran, obratite se na trenutne standarde. Da biste to učinili, postavite mjernu šipku ili ravni rub na najviše točke površine. Na taj način određujete dubinu u najdubljoj točki u odnosu na potporne površine (intervali mjerenja). Uz interval mjerenja od 180 cm, vertikalno odstupanje ne smije biti veće od 3 mm. Veća odstupanja treba nadoknaditi poduzimanjem odgovarajućih radnji, na pr. korištenjem samorazlivajućih smjesa.

 

Pazite da ne prekoračite ili padnete ispod idealne vrijednosti vlažnosti prikazane na dijagramu tijekom godine.

 

PROVJERA NOSIVOSTI OSNOVNOG SLOJA:

Osnovni sloj mora biti zatvoreni samonosivi sloj.

PROVJERA DA JE OSNOVNI SLOJ ČIST:

Osnovni sloj mora biti prethodno usisan.

PROVJERA OKOLIŠNIH KLIMATSKIH UVJETA:

Prije, tijekom i nakon instalacije moraju biti ispunjeni sljedeći uvjeti:
 • unutarnja sobna temperatura od najmanje 18 °C
 • temperatura površine tla od najmanje 15 °C
 • relativna vlažnost između 35 % – 60 %
Kod polaganja podova pomoću plutajuće instalacije može se koristiti bilo koji od osnovnih slojeva ako ispunjava gore navedene zahtjeve. To posebno uključuje:
 • sve vrste estriha, uključujući estrihe za grijanje na bazi tople vode
 • Konstrukcije od iverice
 • Vlaknaste ploče
 • Postojeće podne obloge kao što su PVC, linoleum, ploče od prirodnog kamena i keramičke pločice

Neprikladni osnovni slojevi:

U pravilu se dizajnerski podovi smiju postavljati samo na čvrste, neplutajuće osnovne slojeve. Nepoštivanje ovih zahtjeva poništit će sve zahtjeve na temelju jamstva ili jamstva.

 

Maksimalna temperatura površine od 60 °C za SPC podove i 32 °C za vinilne podove ne smije se prekoračiti. Osim toga, mora se izbjegavati vrlo brzi slijed zagrijavanja.

 

NAPOMENA

U svakom slučaju, temperature u području ugrađene površine moraju biti tipične za stambene prostore tijekom cijele godine. Preporučujemo grijanje zahvaćenih prostorija zimi i zaštitu od izravnog sunčevog svjetla ili zamračenje ljeti poduzimanjem odgovarajućih mjera opreza (npr. rolete ili venecijaneri). Ako se ove preporuke i propisi ne poštuju, isključuju se sva jamstva ili potraživanja od strane HWZI-ja.

Sljedeće se smatra osnovnim slojevima ograničene prikladnosti:

 • Sustavi podnog grijanja na električni pogon (kontrolirana temperatura površine)
Električni sustavi podnog grijanja klasificirani su kao osnovni slojevi s ograničenom prikladnošću. To je zato što brojni električni sustavi grijanja na bazi folije mogu generirati površinske temperature mnogo veće od 28 °C. Odobrenje će se dati za sustav podnog grijanja na električni pogon: Ako se to može kontrolirati digitalno i postoji jamstvo da temperatura površine nikada ne prelazi 28° C. Osim toga, tehničku suglasnost za dizajnerske podove mora dati proizvođač sustava grijanja. NEMA jamstva za proizvode koji se ugrađuju na infracrveno podno grijanje.

Estrihe/betonske podloge

Prilikom postavljanja plutajućih dizajnerskih podova na estrihe, imajte na umu da se mora očekivati ​​porast vlage. Sukladno tome, prije ugradnje izolacijske podloge vezane uz sustav, svi estrihi (osim asfaltnog mastika) moraju imati (vidi točku: Oprez! materijali za podlogu) foliju za zaštitu od vlage SD vrijednost ≥ 75 m moraju se postaviti kao parna brana preko cijeloj površini iu obliku ladice, ako podloga ne nudi ekvivalentnu funkciju. Kada je pravilno postavljen od strane stručnjaka, listovi folije za zaštitu od vlage moraju se preklapati za 5 - 20 cm u području spoja, ovisno o izvedbi. Ako se ne koristi podloga, foliju za zaštitu od vlage i dalje treba koristiti za odvajanje ispod dizajnerskog poda.

Estrihe s toplovodnim podnim grijanjem

Prilikom postavljanja grijanog poda, sve uključene strane (graditelj, arhitekt, projektant grijanja, izvođač grijanja, instalater, proizvođač podova) moraju međusobno surađivati. Svaki pod s površinskim grijanjem zahtijeva planiranje i koordinaciju u odnosu na sustav grijanja i estriha. To je kako bi se osiguralo da nema oštećenja i najbolja moguća funkcionalnost tijekom dugoročnog razdoblja. Uz uobičajena ispitivanja temeljnog sloja instalacije, potrebno je ispitati funkcionalnost podnog grijanja ili hlađenja (funkcionalno grijanje ili hlađenje). Ovaj dokaz o pravilnom grijanju i hlađenju konstrukcije estriha mora se osigurati u svako doba godine i dokumentirati u dnevniku grijanja i hlađenja.

 

DIN EN 1264-2

EN 1264-2 utvrđuje okvirne uvjete i ispitivanje za određivanje učinkovitosti sustava podnog grijanja s toplom vodom u funkciji razlike između temperature grijaćeg medija i temperature prostorije. Toplinski učinak provjerava se proračunom i mjerenjem.

Prilikom zagrijavanja sloja opterećenja ili distribucije topline, razlikuje se funkcionalno grijanje i grijanje radi spremnosti za pokrivanje.

 • Funkcionalno grijanje je dokaz izvođača grijanja o izvedbi bez nedostataka. Također služi za provjeru funkcionalne učinkovitosti grijanog poda.
 • Zagrijavanje za spremnost za prekrivanje je proces izbacivanja preostale vlage u estrihu dok ne bude spreman za polaganje.

NAPOMENA

Funkcionalno grijanje ne osigurava da je estrih dosegao zaostalu vlagu potrebnu za spremnost za polaganje. Zbog toga je obično potrebno zagrijavanje do spremnosti za pokrivanje.

Prirodni kamen i keramičke pločice

Potrebno je očekivati ​​porast preostale vlage i, sukladno tome, prije podloge za izolaciju sustava (vidi točku: Oprez! podložni materijali) mora se postaviti zaštitna folija SD vrijednosti ≥ 75 m kao parna brana preko cijele površine i u obliku pladnja. Ako je zvučna izolacija stopala laminirana na stražnjoj strani projektiranog poda, ne smijete polagati daljnji izolacijski sloj.

OSB, iverica i ploča od vlakana

Kako biste poboljšali zvučnu izolaciju stopala, prije postavljanja dizajnerskih podova postavite izolacijsku podlogu koja odgovara sustavu (vidi točku: Oprez! materijali za podlogu). Ako se ne koristi podloga ili ako postavljate podnu oblogu s integriranom podlogom, potrebno je postaviti PE građevinsku foliju od 0,2 mm za potrebe razdvajanja.

Drvena podna ploča

Sve labave ploče trebaju biti pravilno pričvršćene na svoje mjesto. Kako biste poboljšali zvučnu izolaciju stopala, prije postavljanja dizajnerskog poda položite izolacijsku podlogu koja odgovara sustavu (vidi točku: Oprez! podložni materijali). Ako se ne koristi podloga ili ako postavljate podnu oblogu s integriranom podlogom, potrebno je postaviti PE građevinsku foliju od 0,2 mm za potrebe razdvajanja.

Elastični podne obloge (PVC, linoleum, vinil)

Ove podne obloge ne zahtijevaju film za zaštitu od vlage. Budući da ova elastična podna obloga djeluje na isti način kao i parna barijera. Kako biste poboljšali zvučnu izolaciju stopala, prije postavljanja dizajnerskog poda postavite podlogu za izolaciju koja se odnosi na sustav. Dizajnerski pod s podlogom laminiranom sa stražnje strane može se postaviti izravno na elastičnu podnu oblogu. (vidi točku: Oprez! podložni materijali)

Mokre prostorije / vlažne prostorije

Dizajnerski pod možete postaviti čak i u vlažne prostorije – s izuzetkom sauna. Nepoštivanje ovih zahtjeva poništit će sve zahtjeve na temelju jamstva ili jamstva.

 

DIN 18365

Standard DIN 18365 za "podne obloge" odnosi se na polaganje podnih obloga u limove i pločice od linoleuma, plastike, elastomera, tekstila i pluta kao i na polaganje višeslojnih elemenata.

Podložni materijali

Pri postavljanju podnih obloga ključan je ispravan temeljni sloj. Zbog toga preporučamo korištenje podloge. Ako se to ne koristi i stoga specifikacije za podlogu nisu ispunjene, jamstvo će biti poništeno. Ovdje su ključne sljedeće vrijednosti:

DL: SPECIFIKACIJE ZA DINAMIČKI STRES

Dinamički stres (DL) nastaje kada ljudi hodaju uokolo po prostoriji, a također i kada se koriste stolice. U takvim slučajevima podloga mora biti sposobna izdržati kratkoročna opterećenja bez promjene svojih svojstava na dugi rok. Ova sposobnost se izražava DL vrijednošću. Što je veća vrijednost DL, to će podloga dulje izdržati dinamičke zahtjeve. Preporuča se DL vrijednost od 10 000 ciklusa. Za povećano naprezanje, vrijednost DL treba biti najmanje 100 000 ciklusa.

CS, CC I PC: SPECIFIKACIJE ZA STATIČKI NAPREZ

Vrijednosti CS i CC definiraju zahtjeve za statičko opterećenje. To nastaje kada je podna obloga trajno opterećena fiksnim, teškim namještajem. Podloga bi trebala biti sposobna izdržati vrlo visoka statička opterećenja bez prevelike količine. Visoka vrijednost CS važna je za maksimiziranje vijeka trajanja klik spojeva. Podloga ne smije davati previše kako bi podna obloga bila zaštićena od deformacija i oštećenja uslijed okomitog pomicanja. Minimalni zahtjev je CS vrijednost od 500 kPa. To znači da što je veća vrijednost CS, to je bolja zaštita od ove štete. U smislu dugotrajne izloženosti, CC vrijednost je važan čimbenik. Teški komadi namještaja koji se nalaze na stalnom mjestu na podu izlažu pod stalnom stresu. CC vrijednost se koristi za procjenu kako se podloga ponaša tijekom razdoblja opterećenja od 10 godina. Za povećane zahtjeve, CC vrijednost treba biti najmanje 20 kPa. Osim toga, podloga ne smije prelaziti kapacitet izravnavanja točke (PC) do 0,5 mm pri debljini od 1,5 mm.

ZAŠTO SU POTREBNE PODLOGE KOD POSTAVLJANJA PODOVA?

Podloga ima smisla samo ako pridonosi i kvaliteti podnog sustava. Podloga predstavlja spoj poda s osnovnim slojem i stoga mora ispunjavati određene zahtjeve. Ono što je najvažnije, to uključuje uklanjanje svih neravnina u osnovnom sloju. Pod je zaštićen od svakodnevnog habanja, kao i od preostale vlage. Osim zvučne izolacije stopala i udobnosti hodanja, važan je čimbenik i toplinska izolacija.

PREPORUČUJEMO DB POKLOPNU PODLOGU KOD POSTAVLJANJA PODOVA:

Izvanredna značajka elastične zvučne izolacije podloge je jedinstveno smanjenje buke hodanja od koraka. DB Cover je proizveden korištenjem najsuvremenije tehnologije od recikliranih i obnovljivih sirovina i idealna je izolacijska podloga za dizajnerske podove. Čvrstoća na pritisak podloge DB Cover je posebno izvanredna. Njegova CS vrijednost od 1677 kPa znatno je veća od konvencionalnih prostirki. Jednostavan je za rukovanje i ugradnju. Podloga je dvostruko pobjednik zahvaljujući dugom vijeku trajanja i dizajnu bez održavanja. Šlag u torti je činjenica da su ove prednosti nadopunjene izvrsnom omjerom cijene i kvalitete. Kod dizajnerskih podova izolacijska podloga je postavljena s bijelom tekstilnom stranom prema gore.

Zimski vrtovi kod kuće

Stambeni zimski vrt je zimski vrt koji je namijenjen za korištenje kao stambeni prostor tijekom cijele godine, a time i za korištenje na ugodnim temperaturama (više od 19 °C). To znači da ni zimi temperatura ne može pasti ispod 15 °C. Solarno grijanje ljeti ograničeno je prirodnim zasjenjenjem i/ili elementima dizajna kao što su ventilacija, odgovarajuće ostakljenje i sunčano zasjenjenje ovisno o lokalnim uvjetima i smjeru u kojem je zimski vrt okrenut, kako bi se izbjegle prekomjerne temperaturne fluktuacije na razini tla. Klimatski uvjeti u zatvorenom prostoru moraju se uzeti u obzir:
 • Klima tijekom polaganja: unutarnja temperatura zraka treba biti 20 °C (najmanje 15 °C), relativna vlažnost zraka između 35 % i 60 %
 • Trajna životna klima: unutarnja temperatura zraka treba biti između 18 °C i 22 °C, relativna vlažnost zraka između 35% i 60%

Površinska temperatura poda ne smije prelaziti 32 °C za vinilne podove ili 60 °C za SPC podne obloge.

Ugradnja se može izvesti samo na temeljni sloj koji zadovoljava specifikacije DIN 18356 "Parketne daske" i DIN 18365 "Radovi podnih obloga".
 • Konstrukcija je trajno zaštićena od podizanja vlage iz tla.
 • Podkonstrukciju treba izolirati na način da ne može doći do oštećenja uslijed temperaturnih razlika ili kondenzacije.
 • U slučaju estriha, vrijednosti preostale vlage moraju se provjeriti pomoću CM mjerača prije polaganja i treba ih se strogo pridržavati:
 • Cementni premaz grijani/nezagrijani: 1,8 CM% / 2,0 CM%
 • Estrih od kalcijevog sulfata grijani/nezagrijani: 0,5 CM% / 0,5 CM%
 • Osnovni sloj mora se provjeriti kako bi se osiguralo da je spreman za postavljanje poda. To posebno mora biti ravnomjerno, suho, neklizajuće, čisto, bez pukotina, bez sredstava za odvajanje i otporno na napetost i pritisak.

Ako se na temeljni sloj nanosi masa za izravnavanje, moraju se strogo pridržavati propisanih unutarnjih klimatskih uvjeta, potrebne pripreme podloge (brušenje, temeljno premazivanje, ...) i vremena sušenja.

Paketi se moraju aklimatizirati prije otvaranja. Da biste to učinili, ostavite ih neotvorene i ravne na podu oko 48 sati (zimi oko 3 - 4 dana) u sredini prostorije u kojoj želite da budu položeni. U slučaju prianjanja na cijeloj površini, moraju se poštovati specifični zahtjevi proizvođača (unutarnji klimatski uvjeti, otvoreno vrijeme, dovoljna količina ljepila odgovarajućeg ljepila). Svjetlootpornost naših podova ispitana je u skladu s ispitnim standardom EN ISO 105-B02 i zadovoljava najviše zahtjeve. Međutim, ne može se isključiti promjena boje zbog jakog i dugotrajnog izlaganja visokim razinama sunčeve svjetlosti. Morate se pridržavati uputa za ugradnju specifičnih za proizvod.

Savjeti za polaganje

DRŽITE PRIKLJUČNE TOČKE ČISTIMA

Kada postavljate dizajnerski pod, provjerite jesu li spojni spojevi očišćeni od prašine, prljavštine i stranih tvari. Što je clic sustav čišći, to je bolja veza između ploča. Najbolje je ostaviti ploče u kutiji prije nego što budu položene.

Imajte na umu da dugotrajne kontinuirane temperature od > 32 °C / < 13 °C za vinil i > 60 °C / < 15 °C za SPC podne obloge mogu oštetiti pod, osobito u kombinaciji s izravnom sunčevom svjetlošću.

PROVJERITE OKOLIŠ I OSNOVNI SLOJ

Podni sloj trebao bi izazvati sve nedoumice uočene tijekom pregleda prije polaganja podne obloge. Posebno ako:
 • postoje veće nepravilnosti
 • postoje pukotine u osnovnom sloju
 • osnovni sloj nije dovoljno suh
 • površina osnovnog sloja nije dovoljno čvrsta, previše porozna ili previše hrapava
 • površina osnovnog sloja je kontaminirana, na pr. ostacima ulja, voska, laka ili boje
 • visina površine postolja u odnosu na visinu susjednih dijelova zgrade nije točna
 • osnovni sloj nije na prikladnoj temperaturi
 • unutarnja klima nije prikladna
 • ne postoji protokol grijanja za konstrukcije s grijanim podom
 • rubna izolacijska traka nema izbočina
 • u konstrukcijama s grijanim podom nisu označene mjerne točke
 • nema zajedničkog plana

MJERENJE SOBE

Izmjerite duljinu i širinu prostorije Ako soba ima udubljenja, one se moraju izmjeriti zasebno. Time dobivate površinu poda sobe. Kupite barem 10% više kako biste omogućili nedostatke, odsječke ili zamjene. Međutim, to može varirati ovisno o veličini i rasporedu prostorije. Prva stvar koju trebate provjeriti je da su suprotni zidovi međusobno paralelni. Ako nisu paralelne, možete prilagoditi prvi red poda. Započnite s postavljanjem reda labavih ploča da vidite trebate li prilagoditi duljinu prve ploče.

Izmjerite duljinu prostorije i podijelite je s duljinom panela kako ne biste završili s kratkim komadom manjim od 30 cm na suprotnom zidu. Ako je preostali komad manji od 30 cm, izračunajte polovicu preostalog komada i skratite prvu ploču za tu duljinu. Da biste to učinili, izvršite mjerenja i označite prvu ploču. Zatim upotrijebite ravnu ivicu i višenamjenski nož za zarezivanje ploče i odlomite je.

RECIKLIRAJTE SVE OSTATKE

Prilikom rezanja vinilnih podova na duljinu, uvijek pazite da izrežete kratku stranu ploče s utorom. Ostatak se tada može upotrijebiti na suprotnoj strani sobe na kraju ovog reda - ako to aranžman dopušta.

ZAMIJENITE OŠTEĆENI POD

Budite sigurni da imate u rezervi neke dodatne vinilne ploče u slučaju da je potrebna nepredviđena zamjena. Vinilne ploče koje imaju klik spojeve mogu se ukloniti i zamijeniti novima. Ako trebate zamijeniti vinilnu ploču, uzmite višenamjenski nož i jednostavno prerežite duž duge strane oštećene ploče i podignite je. Zatim uzmite rezervnu ploču i odrežite pero i utor samo na dugoj strani zamjenske ploče. Ostavite pero i utor na kratkom kraju ploče. Zatim jednostavno uklopite i učvrstite dva kratka kraja na mjesto. Ako imate bilo kakvih problema ili pitanja, obratite se svom prodajnom partneru.

OPIS KORIŠTENJA I PRIMJENE

OPREZ: Pod je dizajniran samo za unutarnju upotrebu. Ne postavljajte podove preko postojećih tepiha, podloga od pjene ili u saunama ili solarijima.

PLUĆUJUĆI INSTALACIJSKI I DILATACIJSKI SPOJOVI

Da bi plutajuća instalacija bila uspješna, podna obloga mora se moći slobodno kretati na sve strane. Prilikom polaganja pazite da se dilatacijski spojevi održavaju na svim fiksnim dijelovima konstrukcije u vodoravnoj ravnini. Slično, prostorije u prolazima ili područjima s različitim klimatskim uvjetima moraju biti međusobno odvojene dilatacijskim spojnicama. Dilatacijske fuge u podkonstrukciji moraju se ponoviti u podnoj oblogi.

VAŽNI SAVJETI ZA INSTALACIJU

Idealna temperatura

SPC: 15-60 °C / vinil: 13-32 °C

Površinska temperatura

ne više od 60 °C za SPC podove i ne više od 32 °C za vinilne podove

Aklimatizacija

Vinil 48 sati, SPC i višeslojni + 24 sata

Vlažnost zraka

između 35 % – 60 %

Osnovni sloj

tolerancija razine 3 mm preko 1,8 m

Podno grijanje

Mora biti na dubini od najmanje 13 mm u osnovnom sloju, BEZ električnih grijaćih prostirki. Temperatura površine ne smije doseći 28 °C.

Razmak od ruba

> 8 mm razmaka na zidovima i oko teških, fiksnih predmeta, zidnih ormara, kuhinja itd.

Ljepilo

NE PREPORUČUJE SE – jamstvo prestaje važiti!

Podložni materijali

Folija za zaštitu od vlage SD ≥ 75m mora se uvijek položiti na mineralne podloge po cijeloj površini iu obliku korita.

Podloga

Općenito se preporučuje korištenje podloge. DB Cover podlošku preporučamo prilikom polaganja podova. Na podove s integriranom podlogom ne smije se postavljati dodatna podloga.

10 savjeta za postavljanje savršenih podova

 1. Sve kupljene podove prije postavljanja treba provjeriti ima li nedostataka. Time se sprječava korištenje neispravnih proizvoda. Jamstvo može biti poništeno ako je podna obloga ipak postavljena.
 2. Instalirajte samo na čvrste, neplutajuće osnovne slojeve.
 3. Ne pričvršćujte predmete (npr. kuhinjske otoke) na pod - oni bi trebali biti pričvršćeni izravno na osnovni sloj.
 4. Postavite pod oko fiksnih predmeta (npr. kuhinje) i ostavite razmak od najmanje 8-10 mm za proširenje.
 5. Nemojte odmah instalirati proizvod, već ga pohranite najmanje 24 sata za SPC i 48 sati za vinilne podove u prostoriji u kojoj se planira ugradnja. To pomaže da se podna obloga prilagodi temperaturi.
 6. Uvijek slijedite upute za instalaciju proizvođača.
 7. Kupite preporučenu zvučnu izolaciju stopala za pod. Tepih NIJE dopuštena izolacija.
 8. Koristite odstojnike dok radite tako da pod leži ravno i ne klizi tijekom ugradnje.
 9. Držite preporučeni pomak od 30 cm do spojeva u susjednim redovima. To osigurava maksimalnu stabilnost veze.
 10. Spojevi se mogu zatvoriti PE kabelom i silikonom kako bi se spriječilo stvaranje pukotina. Kako bi se izbjegle pritužbe, preporuča se da se, ako se fuga mora ispuniti, paziti da se a) koristi silikon. b) dimenzija spoja je proširena za 50%. i c) spojni kabel se koristi kako bi se spriječilo lijepljenje silikona za podlogu.

SPC 4,2/0,3 MM + 3,8/0,3 MM | Uniclic bez zvučne izolacije

PREPORUČENI ALATI

 • Univerzalni nož i ravni rub
 • Mjerna traka
 • Odstojnici od 8-10 mm
 • Olovka
 • Blok dodirivanja
 • Gumeni čekić
 • Tesarski kut
 • Vučna traka

SVOJSTVA

Podovi koriste inovativnu Uniclic tehnologiju zaključavanja rubova. Fleksibilnost koju Starclic pruža omogućuje postavljanje ploča na postojeće podne obloge, kao što su prirodno drvo, beton, vinil, linoleum, pa čak i keramika.
 • 100% vodootporan - može se postaviti u većinu vaših soba u privatnim i poslovnim prostorima
 • Jednostavno DIY polaganje pomoću Uniclic sustava klikanja
 • PU premaz za izdržljivost i visoku razinu otpornosti na habanje
 • Održava vaša stopala toplim

UPUTSTVO ZA POSTAVLJANJE PODOVA

Prije postavljanja poda, molimo pridržavajte se općih zahtjeva za osnovne slojeve.

NAPOMENA: Može biti teže raditi s proizvodom ili se može oštetiti sustav spajanja ako je pod izložen ekstremnoj toplini ili hladnoći prije postavljanja. Provjerite je li proizvod na sobnoj temperaturi prije nego što ga instalirate.

Pod je plutajući pod i mora se moći slobodno širiti i skupljati. Stoga se NE smije pričvrstiti na podlogu vijcima, čavlima ili ljepilom.

Unaprijed sastavite umivaonike i otočni namještaj, a zatim položite pod oko ovih predmeta.

POSTAVLJANJE PODOVA

 1. Podove treba postavljati samo ako nema grešaka
 2. Nakon raspakiranja, odmah provjerite ploče na oštećenja i nedostatke (npr. razlike u boji ili razini sjaja). Neispravne ploče se ne smiju postavljati.

 3. Dugi završni dijelovi
 4. Izmjerite prostoriju prije postavljanja poda. Krajnji dijelovi moraju biti široki najmanje 5 cm na dugoj strani.

 5. Podloga
 6. Za podove koji nemaju zvučnu izolaciju stopala preporučujemo korištenje podloge.

 7. Imajte na umu razmak
 8. Započnite instalaciju s lijeve strane u kutu i s utorom okrenutim prema zidu. Održavajte razmak od 8 -10 mm od ruba kako biste kompenzirali pomake baze.

 9. Odrezani završni dijelovi
 10. Ako je završni komad odrezan u zadnjem redu 30 cm ili duži, možete ga koristiti kao prvu ploču u sljedećem redu.

 11. Drugi red i dodatni redovi
 12. Kada spajate kratke rubove prvog reda, povucite lice druge ploče preko one prve ploče. Provjerite jesu li dva utora točno postavljena jedan na drugi. Spojite kratke strane i poravnajte ih tako da budu ravne i da nisu pomaknute. Ovdje bi mogao biti koristan blok za točenje. Radite s preciznošću u prvom redu. Netočna instalacija prvog reda utjecat će na sljedeće retke i teško ga je kasnije ispraviti. Prvi komad u nizu se klikne po dužini. Svi sljedeći dijelovi su kliknuti prvo s kratkom stranom, a zatim s dugom stranom.

 13. Najmanje 30 cm pomaka
 14. Kratki rubovi (spojevi glave) moraju uvijek biti pomaknuti za najmanje 30 cm od reda do reda.

 15. Blok dodirivanja
 16. Upotrijebite blok za točenje, koji je posebno dizajniran za glodanje spoja, kako biste spojnicu savršeno učvrstili i zaštitili utor od oštećenja uzrokovanih čekićem.

 17. Postavljanje preostalih redaka
 18. Nastavite ovaj uzorak za preostale retke.

 19. Prilagodite ploče prema potrebi
 20. Postavljanje oko neravnih predmeta nije problem. Upotrijebite komad kartona da napravite uzorak izreza oko cijevi ili nepravilnih predmeta. Nacrtajte ovaj uzorak na ploču. Univerzalnim nožem izrežite duž ovih oznaka kako biste dobili traženi izrez.

 21. Uklonite odstojnike
 22. Tijekom ugradnje trebate samo odstojnike na rubu. Uklonite ih nakon što je pod potpuno postavljen.

 23. Ne postavljajte pod ispod predmeta
 24. Započnite postavljanjem namještaja u sobu, a zatim postavite pod oko predmeta – a ne ispod.

 25. Izravna sunčeva svjetlost
 26. Pod mora biti zaštićen od izravnog sunčevog svjetla. Jamstvo će postati nevažeće ako temperatura nije unutar preporučenog raspona.

SPC 4,2/0,3 MM + 4,8/0,5 MM | I4F sa zvučnom izolacijom bez stepenica

PREPORUČENI ALATI

 • Univerzalni nož i ravni rub
 • Mjerna traka
 • Odstojnici od 8-10 mm
 • Olovka
 • Blok dodirivanja
 • Gumeni čekić
 • Tesarski kut
 • Vučna traka

SVOJSTVA

Podovi uključuju inovativnu I4F tehnologiju zaključavanja rubova. Jednostavno zakačite, čvrsto pritisnite i zaključajte laganim dodirom.

Jedinstvene spojne točke podnih obloga kliknu na svoje mjesto, baš poput brave na vratima. Umetnite ploču pod kutom u dugi rub druge ploče. Zatim ga postavite tako da prednji rubovi budu blizu jedan, gurnite ih zajedno i preklopite kratku stranu. Zatim fiksirajte na mjestu laganim dodirom.

Podnice se lako i brzo postavljaju. Paneli nisu pričvršćeni za pod ispod, već se postavljaju kao plutajuća instalacija. Da biste skratili ploču, jednostavno je zabijte i odvojite.

Podovi su dostupni u pločama s površinskim reljefom za lijep i elegantan dizajn sobe s efektom prirodnog drva.

Fleksibilnost podnih obloga omogućuje postavljanje ploča na postojeće podne obloge, kao što su prirodno drvo, beton, vinil, linoleum, pa čak i keramika. (Pogledajte Priprema poda ispod na stranici 4)

Pod je također prikladan za korištenje u zimskim vrtovima, vodootporan je i stoga se može postaviti u vlažnim prostorima kao što su podrumi ili kupaonice koje su prije bile neprikladne za tradicionalne drvene podove i proizvode od laminata. (Pogledajte Priprema poda ispod na stranici 4) Osim toga, Strong SPC Structure može se ugraditi u prostorije u kojima mogu postojati velike varijacije u temperaturi. (Vidi TEHNIČKE DETALJI, raspon temperature).

UPUTSTVO ZA POSTAVLJANJE

OPREZ: Nemojte postavljati pod na meke podloge kao što su tepisi ili prostirke od pjene.

Pripremite pod za polaganje. Prije upotrebe na dnevnom svjetlu provjerite ima li na proizvodima materijalne ili transportne štete. Ako su tijekom ugradnje vidljivi nedostaci (npr. razlike u boji ili sjaju), daljnji rad se mora odmah prekinuti kako bi se roba mogla pregledati ili, ako je potrebno, zamijeniti.

Kasnije reklamacije vidljivih i površinskih nedostataka, koji se mogu otkriti prije ili tijekom ugradnje, više se neće prihvaćati! Odgovarajuća jamstvena obveza proizvođača postaje ništavna.

Podnicu trebate pohraniti vodoravno u prostoriju u kojoj će se polagati 24 sata prije postavljanja. Održavajte sobnu temperaturu između 15 °C i 60 °C za SPC podove. Nemojte vaditi ploče iz paketa tijekom ovog razdoblja aklimatizacije. Održavajte ovu temperaturu tijekom instalacije (najmanje 2 dana).

PRIPREMA PODA ISPOD

Prije postavljanja poda, molimo pridržavajte se općih zahtjeva za osnovne slojeve.

Pod ispod mora biti glatka, ravna, suha, čista i čvrsta. Spajalice za tepihe ili ostatke ljepila moraju se ukloniti kako bi se osigurala ispravna ugradnja.

Pod ispod mora biti ravan, s tolerancijom odstupanja od 3 mm na udaljenosti od 1,8 m. Sve neravnine iznad toga moraju se izbrusiti ili popuniti sredstvom za izravnavanje poda. Podnica se ne može pravilno zaključati ako ispod ima šupljina ili izbočina. Tijekom uporabe može doći do oštećenja podne obloge ako podna obloga ne leži u potpunosti na površini.

Osnovni sloj mora se pažljivo provjeriti ima li vlage. Pod je vodootporan, ali NIJE parna barijera. Svi problemi s vlagom moraju se otkloniti prije ugradnje. Ostavite da se novi betonski podovi stegnu i osuše najmanje 90 dana.

Ako postavljate na beton, drvo ili materijale na bazi drva, potrebno je postaviti PE građevinsku foliju debljine 0,2 mm kako bi se SPC obloga mogla slobodno kretati.

NIKAD ne postavljajte plutajući pod na plutajući osnovni sloj! Ovo se ne smatra fiksiranim i mora se pričvrstiti ili zalijepiti ili ukloniti!

Ako je podloga za zvučnu izolaciju stopala poželjna ili potrebna, pogledajte informacije u poglavlju "Podloge".

POSTAVLJANJE PODOVA

 1. Podove treba postavljati samo ako nema grešaka
 2. Nakon raspakiranja, odmah provjerite ploče na oštećenja i nedostatke (npr. razlike u boji ili razini sjaja). Neispravne ploče se ne smiju postavljati.

 3. Dugi završni dijelovi
 4. Izmjerite prostoriju prije postavljanja poda. Krajnji dijelovi moraju biti široki najmanje 5 cm na dugoj strani.

 5. Podloga
 6. Za podove koji nemaju zvučnu izolaciju stopala preporučujemo korištenje podloge.

 7. Imajte na umu razmak
 8. Započnite instalaciju s lijeve strane u kutu i s utorom okrenutim prema zidu. Održavajte razmak od 8 -10 mm od ruba kako biste kompenzirali pomake baze.

 9. Najmanje 30 cm pomaka
 10. Kratki rubovi (spojevi glave) moraju uvijek biti pomaknuti za najmanje 30 cm od reda do reda.

 11. Položite prvi red
 12. Prvi red (kratka strana) je priključak Droplock, obješen je okomito. Kada spajate kratke rubove prvog reda, povucite lice druge ploče preko one prve ploče. Provjerite jesu li dva utora točno postavljena jedan na drugi. Pritisnite unutarnju stranu i tapkajte po šavu gumenim čekićem dok ne sjedne na mjesto. Kucnite iz unutarnjeg kuta gdje se spajaju dvije ploče, prema van na suprotnu stranu.

 13. Odrezani završni dijelovi
 14. Ako je završni komad odrezan u zadnjem redu 30 cm ili duži, možete ga koristiti kao prvu ploču u sljedećem redu.

 15. Pripremite drugi red
 16. Za drugi red izrežite ploču na željenu veličinu po želji - ali ona ne smije biti kraća od 30 cm. Izmjerite željenu duljinu i označite olovkom. Zatim univerzalnim nožem zarežite površinu ploče nekoliko puta i naborajte ploču. Sada prerežite premaz s donje strane.

 17. Slijedite slijed
 18. 1: Duga strana: Pritisnite jezičak u utor. 2: Pritisnite kratke strane zajedno. 3 i 4: Pritisnite ploču prema dolje. 5: Kucnite prema dolje gumenim čekićem.

 19. Položite treći red
 20. Započnite treći red s pločom koju ste izrezali na dvije trećine duljine. Preostali kraj se opet može koristiti na kraju reda - ako to prostor dopušta.

 21. Položite preostale redove
 22. Nastavite ovaj uzorak za preostale retke. Odrezanu stranu skraćenih dasaka uvijek položite na stranu zida.

 23. Prilagodite ploče prema potrebi
 24. Postavljanje oko neravnih predmeta nije problem. Upotrijebite komad kartona da napravite uzorak izreza oko cijevi ili nepravilnih predmeta. Nacrtajte ovaj uzorak na ploču. Univerzalnim nožem izrežite duž ovih oznaka kako biste dobili traženi izrez.

 25. Uklonite odstojnike
 26. Tijekom ugradnje trebate samo odstojnike na rubu. Uklonite ih nakon što je pod potpuno postavljen.

 27. Ne postavljajte pod ispod predmeta
 28. Započnite postavljanjem namještaja u sobu, a zatim postavite pod oko predmeta – a ne ispod.

 29. Izravna sunčeva svjetlost
 30. Podovi moraju biti zaštićeni od izravnog sunčevog svjetla. Jamstvo će postati nevažeće ako temperatura nije unutar preporučenog raspona.

DODATNA OPREMA

Podložni materijali

Materijali za ugradnju

Podloga LVT/SPC 1.5

Preporučamo toplinsko i zvučno izolacijsku podlogu od ekološki prihvatljive lateks pjene koja je stabilna pod pritiskom. Napomena o korištenju podloge: Podloga treba biti položena na pod s tekstilnom stranom okrenutom prema gore, a filmom za zaštitu od pare prema dolje.
 • Format 1 x 10 m
 • Debljina 1,5 mm
 • Povećana udobnost hodanja
 • Apsorbira zvuk i buku (14 - 18 dB)
 • Otporan na pritisak (1677 kPa) i vrlo elastičan
 • S integriranim filmom za zaštitu od pare
 • Na bazi lateksa
 • Proizvedeno korištenjem obnovljivih sirovina
 • Prikladno za podno grijanje s toplom vodom

TEHNIČKI PODACI

Debljina

EN 1849 - 1 1,5 mm

Specifična težina

EN 1849 - 1.950 kg / m3

Razina zvuka koraka

UNE 104-B 717/12 14-18 dB

Razina buke hodanja

> 38,1 %

Reakcija na vatru

DIN 4102 Bfl-s1

Toplinska vodljivost

EN 12667 0,0091 m2K/w

Prikladno za podno grijanje

Da

Prikladno za valjke za stolice

Da

Blok dodirivanja

Upotreba visokokvalitetnog bloka za točenje čini profesionalnu instalaciju još lakšom! Praktičan i profesionalan alat za postavljanje podova s ​​klik profilima.

Što se tiče kliknih obloga, jedini način da se osigura trajna povezanost pojedinačnih traka jedna s drugom je korištenje trenja za spajanje ploča. Korištenje profesionalnog bloka za narezivanje znači da imate profesionalnu pomoć pri ugradnji za polaganje podnih obloga s click sustavom. Posebno razvijen za polaganje klik obloga, štiti utore i pere panela pri svakom dodiru.

ČIŠĆENJE I NJEGA

Opće informacije o čišćenju

b!deterdženti za dizajn

Opće informacije o čišćenju

Čestitamo! Završili ste s polaganjem novog poda. Vaša nova fleksibilna podna obloga proizvedena je prema najvišim standardima kvalitete i pružit će vam dugotrajan užitak. Slijedite preporuke u ovim uputama kako bi vaš pod izgledao kao nov i zadržao tvornički izgled.

PREVENTIVNA NJEGA

 1. Koristite zaštitne prostirke BEZ SLOJA GUME uz vrata koja vode van. To sprječava dolazak pijeska i šljunka na pod. Uz sve podne obloge, krupnozrni pijesak je javni neprijatelj broj jedan.
 2. Na sve komade namještaja koje postavljate na elastičnu podnu oblogu pričvrstite prikladne klize za namještaj (po mogućnosti od filca). Klizači namještaja omogućuju jednostavno pomicanje stolica po podu bez ikakvih ogrebotina ili ogrebotina. Redovito čistite klize namještaja kako biste uklonili prljavštinu koja se možda nakupila ispod. Za okretne stolice i druge komade namještaja na kotačima, molimo koristite kotačiće širine 5 cm bez tragova (tip W). Nemojte koristiti gumene valjke. Za uredske okretne stolice ili drugi namještaj na kotačiće koristite široke, mekane dvostruke okretne kotače bez tragova u skladu s DIN EN 12529. Podne zaštitne prostirke treba koristiti u područjima koja su podložna jakom trošenju (stolovi itd.).
 3. Kako bi vaš pod izgledao sjajno, čistite ga barem dvaput tjedno metlom, krpom za prašinu ili usisavačem, češće ako se često koristi. Nemojte koristiti kućanska sredstva za čišćenje protiv prašine jer oni mogu učiniti pod skliskim ili oštetiti površinu. Samo čistite pod krpom za prašinu ili metlom onoliko često koliko je potrebno.
 4. Zaštitite svoj pod od oštećenja od strane kućnih ljubimaca neorezanim kandžama. Mogu jako izgrebati površinu. Isto vrijedi i za cipele s visokom petom koje nemaju odgovarajuću zaštitu za petu ili predmete i namještaj s oštrim rubovima.
 5. Zaštitite pod od dugotrajnog izlaganja sunčevoj svjetlosti. Za vrijeme najjače sunčeve svjetlosti koristite zavjese ili rolete kako biste spriječili da izravna sunčeva svjetlost dopre do dizajnerskog poda. Većina podnih obloga osjetljiva je na stalnu, jaku sunčevu svjetlost. Kako biste izbjegli neujednačen izgled, povremeno premještajte postojeće trake tepiha na drugo mjesto. Visoke temperature (> 60 °C za SPC podove, > 32 °C za vinilne podove) oštetit će dizajnerske vinilne podne obloge. U praznim zgradama treba razmotriti korištenje klima uređaja. Ako su unutarnje temperature ispod 10 °C ili iznad 35 °C dulje vrijeme, to će oštetiti vaš dizajnerski pod u kombinaciji s jakom, izravnom sunčevom svjetlošću i može dovesti do blijeđenja uzorka, zdjelica, nabora ili labavljenja spojeva.< /li>
 6. NEMOJTE koristiti parni čistač na podnim oblogama jer to može uzrokovati trajno oštećenje poda i poništiti vaše jamstvene zahtjeve.

SAVJET

Kako biste izbjegli prljavštinu s prilaza ili parkirališta, uvijek koristite neljepljive ili gumirane podne prostirke na ulaznim područjima. Prilikom usisavanja poda koristite posebne dodatke za tvrde površine.

REDOVITA NJEGA

 1. Za njegu i čišćenje koristite samo visokokvalitetno tekuće sredstvo za čišćenje koje je prikladno za podove obložene PU. Osigurajte ispravnu uporabu u smislu primjenjivih propisa kako je navedeno na naljepnici proizvoda. Za uklanjanje mrlja s problematičnih područja možda će biti potrebno brisanje ruku. Očistite ili usisajte dizajnerski pod prije svakog čišćenja kako biste uklonili svu prljavštinu ili čestice. Ne savjetujemo korištenje višenamjenskih sredstava za čišćenje jer često sadrže abrazivni prah ili uljne sapune.
 2. Uobičajena prljavština u kućanstvu može se očistiti dizajnerskim sredstvom za čišćenje podova kako je opisano u uputama za proizvod. Tvrdokorne mrlje i prolivene tekućine možda ćete morati očistiti ručno. Očistite ili usisajte svoje dizajnerske podove prije čišćenja kako biste uklonili labavu prljavštinu i čestice. Za najbolje rezultate trebali biste izbjegavati korištenje kombiniranih proizvoda za čišćenje i njegu.
 3. Mrlje od hrane treba ukloniti što je prije moguće i očistiti pomoću visokokvalitetnog sredstva za čišćenje prikladnog za dizajnerske podove.
 4. Ne koristite krpe za čišćenje ili pribor za čišćenje koji sadrži mikrovlakna. Oni su abrazivni i njihova česta upotreba će učiniti PU površinu grubljom.
 5. Ako su ogrebotine uzrokovane uobičajenom upotrebom u kućanstvu i tanke su, ali ne previše duboke, sve što trebate učiniti je očistiti zahvaćene površine, oprati ih vodom i nakon sušenja tretirati sredstvom za čišćenje i brtvljenje prikladnim za PU- premazane površine. Tada će površina ponovno zasjati kao nova.
 6. Možda je potrebno zamijeniti oštećene ploče ako vaš pod ima neobično duboke ogrebotine.
 7. Samo prostirke izrađene od vinila (PVC) ili pamuka trebaju se koristiti kao prostirke / prostirke za zaštitu poda za npr. hvatači prljavštine, kotačići za uredske stolice itd. Gumirane prostirke su neprikladne i mogu uzrokovati kemijsku reakciju, promjenu boje i odvajanje zaštitnog sloja.
 8. NEMOJTE KORISTITI VOSKANI LAK NA SVOJIM DIZAJNSKIM PODOVIMA! Površina je vrlo gusta i neporozna; to znači da vosak ne može prodrijeti, već se nakuplja na površini i dovodi do žutila i nakupljanja prljavštine. Nepropusnost i robusnost PU površine dizajnerskog poda osigurava potrebnu zaštitu od habanja i prljavštine.
 9. Nema potrebe za panikom Ako je vaš pod bio izložen prekomjernoj količini vode zbog poplave. Vinil je vodootporan! Dovoljno je upotrijebiti usisivač za vodu ili neki drugi uređaj kako biste što prije uklonili vodu i prozračili prostoriju. Trebali biste odmah postaviti odvlaživač zraka u prostoriju kako bi se vlažnost vratila na normalnu razinu. Nemojte sušiti prostoriju iznad normalne razine vlage koja je bila prisutna prije.

Osnovni čistač

OPIS PROIZVODA

b!design osnovno sredstvo za čišćenje osnovna je njega za vaš b!design vinil pod. Za jednostavno čišćenje malih i velikih površina - tako da će vaš pod biti opet čist s lakoćom.

PRIJAVA

Obrada (veća područja):

Razrijedite b!design Basic Cleaner Concentrate 1:10 s vodom (npr. 0,5 L do 5 L vode) i ravnomjerno rasporedite po podu zglobnom krpom ili krpom (ne ostavljajte lokve). Pogodan i za strojeve za čišćenje.

Obrada (manja područja):

Nanesite b!design Basic Cleaner Concentrate izravno razrijeđen i rasporedite iscijeđenom vlažnom krpom. Ostavite da reagira 5 - 20 minuta. Za to vrijeme ponovno obradite osušena područja. Temeljito uklonite otpuštenu prljavštinu zglobnim brisačem ili vlažnom krpom. Obrišite 2-3 puta čistom vodom. Obrišite suhom. Nakon potpunog sušenja, tretirajte b!design osvježavačem.

SKLADIŠTE

Čuvajte b!design Basic Cleaner u zatvorenom originalu. Čuvati na hladnom i suhom mjestu, zaštićeno od mraza. Čuvajte pod ključem i izvan dohvata djece.

TEHNIČKI PODACI

Sastojci

AQUA; Tetradekanol, etoksilirani <2,5 EO, sulfati, natrijeve soli; natrij, 4-undekan-3-ilbenzensulfonat; CETEARIL ALKOHOL; FENOKSIETANOL; 4-izopropenil-1-metilcikloheksen

Osvježenje

OPIS PROIZVODA

b!design refresher, proizvod za čišćenje i njegu vinila na prirodnoj bazi. Početna njega s b!design osvježenjem također se preporuča za svježe položene, industrijski dovršene podove. Prikladan i za drvene površine tretirane uljem i voskom. Štiti površinu, regenerira, osvježava. Odbija vodu i prljavštinu.

PRIJAVA

Podnu oblogu prije uporabe potrebno je pažljivo očistiti kako bi nakon toga bila čista od prljavštine i masnoće. Pažljivo izbrusite oštećena mjesta sivim brusnim flisom, tako da se eventualne suvišne ogrebotine izjednače. Uklonite finu prašinu od brušenja lagano vlažnom krpom. Bočicu s raspršivačem snažno protresite cca. 20 sekundi prije upotrebe. Poprskajte na neupadljivom mjestu kao test za provjeru kompatibilnosti boje i boje. Poprskajte b!design osvježenje na površinu koju treba tretirati na udaljenosti od cca. 30 - 40 cm u obliku magle. Za postizanje optimalnog rezultata potrebno je nanijeti 2 do 3 sloja. Između pojedinačnih nanošenja, pustite da film boje nestane cca. 5 - 10 minuta između pojedinačnih aplikacija. U slučaju djelomičnog popravka ne mogu se isključiti optičke razlike u odnosu na preostalu površinu (npr. razlike u razini sjaja). To se može eliminirati samo renoviranjem cijele površine (npr. PU brtvilom).

SKLADIŠTE

Spremite b!design osvježenje u zatvorenom originalu. Čuvati na hladnom i suhom mjestu, zaštićeno od mraza. Čuvajte pod ključem i izvan dohvata djece.

TEHNIČKI PODACI

Sastojci

AQUA; STEARIL PČELINJI VOSAK; Tetradekanol, etoksilirani <2,5 EO, sulfati, natrijeve soli; natrij; 4-undekan-3-ilbenzensulfonat; 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on; Gemisch kao 5-klor-2-metil-2-hizotiazol-3-on [EG Nr.247-500-7] i 2-metil2-hizotiazol-3-on [EG br. 220-239-6] (3:1)

Njega brisanja

OPIS PROIZVODA

b!design Wiping Care Concentrate je koncentrirani aditiv za vodu za brisanje s aktivnim tvarima za pranje i prirodnim dodacima za njegu. Za sve vinilne površine kao i za drvene i plute podove s voštanim ili nauljenim površinama i sve ostale podove koji se mogu brisati, kao što su PVC, linoleum, keramika, pločice... Čisti nježno i temeljito i bez mrlja. Osvježava površinu i čini je otpornom na prljavštinu. Nisko pjenjenje - stoga pogodno i za strojeve za čišćenje.

PRIJAVA

Jednostavno dodajte u vodu za brisanje - 2 čepa za zatvaranje dovoljna su za cca. 5 litara vode. Ocijedite krpu i obrišite vlažnom krpom. Obrišite suhom ako je potrebno.

Napomena: Za uklanjanje posebno jakih mrlja, kao i za povremeno osvježenje i intenzivnu njegu poda, preporučamo b!design osvježavač.

SKLADIŠTE

Čuvajte b!design Wiping Care u zatvorenom originalu Čuvajte na hladnom i suhom mjestu, zaštićeno od mraza. Čuvajte pod ključem i izvan dohvata djece.

TEHNIČKI PODACI

Sastojci

AQUA; natrij; 4-undekan-3-ilbenzensulfonat; Tetradekanol, etoksilirani <2,5 EO, sulfati, natrijeve soli; Alkohol C13, razgranati, etoksiliran; N,N-bis(2-hidroksietil)dodekanamid

Uvjeti jamstva

Podnice imaju 25-godišnje jamstvo kada se koriste u privatnim kućama. I 5-godišnje puno komercijalno jamstvo.

1. PODRUČJE VAŽENJA

Pod uvjetom da je podna obloga održavana kako je navedeno u korisničkom priručniku i korištena u navedenoj klasi upotrebe i postavljena u skladu s uputama za ugradnju, jamstvo pokriva samo sljedeća područja:
 • Greške u proizvodnji
 • Delaminacija
 • Jaka, neobična odstupanja u boji i blijeđenje - pod uvjetom da ploče nisu bile izložene izravnoj sunčevoj svjetlosti.

2. IZ JAMSTVA ISKLJUČUJE SE SLJEDEĆE:

 • Uobičajeno trošenje, namjerno ili namjerno oštećenje: oštećenja uslijed nepravilne ugradnje ili održavanja, kemijska razgradnja zbog neprikladnih sredstava za čišćenje, alkalni osnovni slojevi ili defekti zbog hidrostatskog tlaka, opekline, pukotine, udubljenja, mrlje ili gubitak sjaja zbog normalnog starenja ili vanjskih utjecaja.
 • Vizualne i teksturne varijacije koje se mogu otkriti prije ili najkasnije tijekom instalacije. Polaganje poda ili nanošenje ljepila pretpostavlja se da je ovaj uvjet prihvaćen.
 • Troškovi rada ili rada za uklanjanje oštećenog poda i postavljanje zamjenskog poda.
 • Posljedična šteta u slučaju ograničenja upotrebe, odgođenog datuma izdavanja, itd., povezana s uklanjanjem ili premještanjem zahvaćenog materijala. Svaka daljnja naknada za slučajnu ili posljedičnu štetu izričito je isključena.

Ako se posljedična šteta ne može isključiti zbog lokalnih zakonskih odredbi, ograničenja navedena u točki 2 mogu biti samo djelomično primjenjiva.

Ovim jamstvom dodijeljena su posebna prava, iz njega se ne smiju izvoditi daljnji zahtjevi ili prava.

Ovo jamstvo se može potraživati ​​samo ako odmah obavijestite distributera/trgovca. Obavijest mora biti popraćena preslikom originalnog računa i potpuno ispunjenim izvješćem o reklamaciji sa slikama, jamstveni zahtjev može odobriti samo distributer/trgovac.